ZP&co

ZP&co, de coöperatie
ZP&co is een coöperatie die is ontstaan vanuit de behoefte om expertise duurzaam en eerlijk te verbinden met de vraag naar ZP’ers. Regelmatig blijkt dat voor klussen in de regio’s personeel van veraf ingehuurd wordt, terwijl er meer dan genoeg deskundigheid dicht bij huis is. Wij willen met deze coöperatieve organisatie de verbinding leggen tussen vraag en aanbod.

Voordelen voor ZP-ers
In tegenstelling tot een reguliere detacheerder blijft de ZP’er als zelfstandige binnen de coöperatie opereren omdat deze als lid óók mede-eigenaar is.
Wanneer er vraag naar een bepaald product is, kunnen er via een cafetariamodel producten aan het assortiment van de coöperatie toegevoegd worden. Welke dat zijn, wordt bepaald door de leden. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld: workshops, netwerkbijeenkomsten, opleidingen, coaching, loopbaanbegeleiding en zelfs verzekeringen of leasecontracten. Maar ook op het eerste gezicht minder grote zaken zoals een kerstpakket en een nieuwjaarsontbijt bijvoorbeeld. Activiteiten en extra’s waarbij ZP’ers bij opdrachtgevers vaak buiten de boot vallen. Kortom, we bemiddelen de ZP’er, helpen en met ontwikkelen en ontzorgen én we zijn voor de bedrijven een betrouwbare partner en bemiddelaar.

Voordelen voor bedrijven
ZP&co acquireert en matcht ZP’ers met de behoefte van regionale en landelijke bedrijven en (semi)overheden. Het voordeel van een lidmaatschap van de coöperatie is dat zij graag zakendoen met één grotere partij De ZP’er hoeft zichzelf niet aan te prijzen want dat doet ZP&co samen met hen. Door onze eigen ervaring en recruitmentexpertise kunnen wij een juiste match maken. Dit bespaart tijd voor een bedrijf.

ZZP Nederland
ZZP&co heeft een alliantie met ZZP Nederland gesloten waardoor je als lid van de coöperatie ook (gratis) lid bent van ZZP Nederland. Hiermee heb je direct toegang tot hun cafetariamodel van producten en kun je aanspraak maken op allerlei diensten en collectiviteitskortingen.

Geen winstoogmerk
De coöperatie heeft geen winstoogmerk. Mocht deze toch worden gemaakt, dan gaat 85% terug naar de leden die mogen beslissen wat ermee gebeurt. Zij kunnen kiezen voor winstdeling maar ook om het terug te laten vloeien in de coöperatie om extra faciliteiten te realiseren.

MVO
Als extra doelstelling begeleiden we mensen met een langdurige uitkering of die op wat voor manier dan ook een afstand tot de arbeidsmarkt hebben naar het ZP-schap wanneer die wens bestaat. Hiermee dienen we een maatschappelijk doel om kwaliteit en kennis in te zetten voor een sociaal doel: om mensen te helpen hun dromen waar te maken.